1. CONCEPT
  2. SWAP & SALE
  3. PLATFORM
  4. SWAP, SALE & COLLECT
  5. DEELNEMEN
  6. CONTACT

 

1. CONCEPT

SNITT is een nieuw project van GOEGEKREGEN vzw; een lokaal initiatief dat een antwoord biedt aan de groeiende behoefte om interactief kleding te recyclen. Dit doen we heel eenvoudig door mensen samen te brengen die hun overtollige kleding wensen te verkopen, ruilen of doneren. Met SNITT als platform willen we een kader en draagvlak creëren voor het efficiënt recycleren en resharen van kleding.


2. SWAP & SALE

We swap & sale

Kleding te veel in die kledingkast of hoge nood aan een restyle? SNITT is hét platform om vintage en tweedehands kleding te kopen en verkopen. Gun uw kleding een nieuw leven en check in op onze volgende markt. Schrijf je in als standhouder en reshare, of kom gewoon langs als bezoeker en scoor het plunje van je leven! Hoe je jouw spullen van de hand doet of verzameld kies je zelf. Kopen, verkopen, ruilen of doneren. Het kan allemaal.


3. PLATFORM

SNITT manifesteert zich zowel fysiek als online.

3.1. Fysiek platform

Tijdens de zomermaanden komt SNITT maandelijks naar buiten met een swap & sale in de publieke ruimte. Dit is ons tijdelijk platform in de vorm van een heuse vintage & tweedehands kledingmarkt waar zowel particulieren als professionals de kans krijgen om zich in te schrijven en hun eigen ‘one day shop’ uit te baten. Deze evenementen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wij sporen alle bezoekers aan om zelf ook wat overtollige kledingstukken mee te brengen en zo actief deel te nemen en de interactie aan te gaan. Want hier worden duurzame recycle-contacten gelegd!

3.2. Online platform

Iets te resharen of recyclen en wil u instant interaction? Of ben je standhouder op onze aankomende markt en wil je al enkele kledingstukken online uitlichten? Dat kan! Op onze Facebook-pagina kan u terecht voor al uw recycle & reshare zoekertjes en advertenties.


4. SWAP, SALE & COLLECT

4.1 We collect

Naast verkopen en ruilen doen wij ook aan inzamelen.  Zo is SNITT tevens een tijdelijk drop-off point voor gebruikte kledij. Dit wil zeggen dat er tijdens het evenement actief kleding wordt ingezameld voor het goede doel. Praktisch organiseren we dit door de integratie van een inzamelpunt waar u uw gebruikte kledij, schoeisel en textiel snel en eenvoudig kan deponeren. Het verzamelde goed wordt op het eind van de dag integraal aan OXFAM SOLIDARITEIT geschonken.

4.2 Uw gift

more info soon

4.3 Drop-off

Enkele instructies voor een vlotte inlevering. Op onze insamelacties mag je volgende zaken deponeren:

  • Herbruikbare kledij: alle types kleding;
  • Lederwaren in goede staat: schoenen, handtassen, riemen;
  • Alle huishoudtextiel: dekens, lakens, keukenlinnen, gordijnen.

Deponeer geen vuil of beschadigd textiel/lederwaren. Doneer uw kleding altijd in een afgesloten zak, ter bescherming van vocht en vuil. Voeg kousen samen en bind schoenen steeds per paar aan elkaar vast. Bedankt!


5. DEELNEMEN

Deelnemen aan onze volgende swap & sale? Schrijf je dan snel in als standhouder! Vul even ons inschrijvingsformulier in en je bent vertrokken! U krijgt dan snel een mailtje terug met de nodige info!

De volgende editie van SNITT. gaat door op 01 mei 2014

5.1 Algemene voorwaarden

more info soon

5.2 Inschrijven

Inschrijven kan per mail naar info@snitt.eu of gewoon via ons INSCHRIJVINGSFORMULIER.


6. CONTACT

Advertenties